Jules Lauwerier


Ik ben geboren op 29 oktober 1963 in Nijmegen. Sinds 8 juli 1995 ben ik getrouwd met Suzanne Piters. We zijn de ouders van Tom (Thomas Bartholomeus Wilhelmus, geboren Loil 9.4.1997) en Jasper (Jasper Lodewijk Hubertus, geboren Loil 10.2.1999).
Sinds 1982 doe ik genealogisch onderzoek naar de familieneem Laurier en de namen die met deze van oorsprong Franse naam verwant zijn.

Ik heb in 1987 een universitaire opleiding Planologie afgerond met als specialisatie computerkartografie en Geografische Informatie Systemen (GIS).
Van 1990 tot 1997 heb ik bij de firma INGECON (International Geographic Consultants) gewerkt. Ik werkte daar met systemen voor luchtvaart navigatiekaarten. Veelal was dit op detacheringsbasis in het buitenland.
Ik ben sinds 1997 ambtenaar bij de gemeente Ede. Ik ben daar begonnen als Analist Basisgegevens Vastgoed (data-analyse, datamodellering en GIS). Sinds 1999 heb ik dat geleidelijk verlaten en ben nu fulltime Adviseur Informatiebeleid.
Voor meer details veriwjs ik naar mijn Curriculum Vitae (CV).

Mijn interesse voor mijn familienaam dateert van 1972 toen er een expositie werd gehouden van schilderijen van ëën van mijn voorouders: Rudolphus Lauwerier (1797-1883).
Eerst heb ik mij geconcentreerd op mijn eigen familie, maar geleidelijk aan ben ik ALLE families over de hele wereld met een naam die van de originele Franse naam "Laurier" zijn afgeleid. Ik heb momenteel meer dan 1000 naamdragers in mijn database (naast alle verwanten van hen die natuurlijk andere namen hebben...).

Gebleken is dat de originele naam op de volgende wijzen in het Nederlandse taalgebied is verbasterd. Enerzijds zijn er de namen die verbasterd zijn vanuit de Franse uitspraak en fonetisch naar het Nederlands schrift zijn omgezet. Anderzijds zijn er de namen die een Nederlandse uitspraak hebben (gehad) en vervolgens fonetisch naar het Nederlandse schrift zijn omgezet. De namen met "ou" zijn typisch Nederlands. De Franse uitspraak van de "au" is immers "o" en de Franse "ou" is een Nederlandse "oe".

Sinds 1984 ben ik lid van de Nederlands Genealogische Vereniging (NGV).


Terug naar de Laurier Home Page
Laatste wijziging: 3 maart 2007